ZAJMÉRÉS - ZAJVIZSGÁLAT - ZAJVÉDELEM

ANTIZAJ   Környezetvédelmi és Szolgáltató Bt.

Részletes Referenciák

Az eltelt évek során munkakapcsolatban állt a BKV Zrt - vel, ahol az összes új, illetve átépített villamospályával kapcsolatos pályázatok elkészítésében és az ezzel kapcsolatos környezeti zaj-rezgésmérések elvégzésében vett részt. A felújított villamosszerelvények és az új trolibuszok környezeti zajmérését, illetve típus mérését végezte. Valamint a tömegközlekedéssel kapcsolatban felmerülő lakossági panaszok kivizsgálásához szükséges mérések és szakvélemények elkészítését végezte. Kísérleti kenőanyagok, valamint pályaépítésnél használatos új zajcsökkentési technológiák kipróbálásához szükséges zajmérések végzése. Villamospálya átépítésére kiírt pályázatok elnyeréséhez szükséges környezeti zajterhelés mérése.

Villamos üzemeltetéséhez szükséges áramátalakító berendezések zajvizsgálata és mobil energiatárolók zajteljesítmény szintjének meghatározása.

HÉV vasúti pálya átépítésekhez szükséges elő- és utómérés elvégzése. A HÉV közlekedéséből adódó lakossági panaszok kivizsgálása.

A DKV Rt-nél (Debreceni Közlekedési Vállalat) az új Ganz - Hunslet villamoskocsik típusmérését, valamint a környezeti zaj és rezgésterhelések mérését és szakvélemény készítését végezte.

Környezetvédelmi hatásvizsgálatok, hatástanulmányok részfeladatainak (zaj) végrehajtása a MÁV ZRt. és a 'Négy P' Bt (tervezőiroda) részére az új vasúti nyomvonalak kijelölésénél illetve pályarekonstrukcióknál. Főbb munkák:

  • A Budapest-Hegyeshalom vasúti fővonalon a vasúti pálya felújításához szükséges környezetvédelmi engedélyhez kapcsolódó részletes hatástanulmány zajvédelmi részének elkészítése.
  • A bajai RO-RO kikötő, és mohácsi határkikötő környezetvédelmi hatásvizsgálatának zajterheléssel kapcsolatos dokumentációjának elkészítése.
  • A Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonal Érd felsői szakaszára tervezett zajvédőfal megépítéséhez szükséges zajterhelés vizsgálata.
  • A Budapest-Székesfehérvár vasútvonal átépítéséhez szükséges hatástanulmányban a zajemissziós adatok számítása a jelenlegi és a 2020-as állapotra.
  • Székesfehérvár-Veszprém vonalszakasz rekonstrukciója során a részletes hatástanulmányhoz szükséges, a vasúti közlekedés által okozott környezeti zajterhelés meghatározása a meglévő és a tervezett állapotra.

Teljes körű munkaegészségügyi térkép készítését végezte a HÜNNEBECK HUNGÁRIA GMBH új, kerepestarcsai gyáregységénél. A Kereskedelmi és Hitelbank számos új fiókjánál végzett fénymérést, valamint környezeti zajmérést a szellőztető-berendezéseinek működésével kapcsolatban.

A Budapest Zugló Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési és Városgazdálkodási Ügyosztályával nyolcadik éve áll munka kapcsolatba az Antizaj Bt. A kerületben történt lakossági bejelentések kivizsgálása során végzett zajméréseket és adott szakvéleményt a Betéti társaság az Önkormányzat részére számos alkalommal.

Budapest zajtérképének elkészítésében való közreműködés.

Az Antizaj Bt által végzett méréseket és szakvéleményeket egy ízben sem kifogásolta sem a megrendelő, sem a panaszt tevő fél, amennyiben lakossági panasz kivizsgálásáról szólt a megbízás.

1141. Budapest, Mogyoródi út 114. Tel.: 251-1853 Mobiltelefon: 06-20-961-2461